Zvonimir Mimica

ZVONIMIR MIMICA

Osnivač Kluba Mimica, organizatora prvog tečaja argentinskog tanga u Splitu i dva festivala Split International Tango Festival, te potom i Splitske tango scene. Danas vodi tečajeve, radionice i milonge u Centru plesa, jednom od najvećih u Hrvatskoj. Autor je slogana „UNESCO-v ples u UNESCO-vom gradu“ i pod tim motom daje svoj doprinos kulturnoj i turističkoj ponudi Splita. Autentični izraz argentinskog tanga učio je od velikih argentinskih majstora: Osvalda Zotta, Lorene Ermocide, Roberta Herrere, Alejandre Mantinan, Andree Misse, Gabriela Missea, Julia Balmecede, Corine de la Rose, Fernanda Sancheza, Ariadne Naveire, Roxane Suarez, Marie Ines Bogado, a zadnjih godina najveći utjecaj u području muške tehnike na njega imaju dva Sebastiana – svjetski prvaci Achaval i Jimenez, te Ivan Terrazas.  U paru s Almom Mimicom izgrađuje partnerstvo koje uključuje sustavni trening tradicionalnog salonskog tanga uz kontinuirani proces usavršavanja.

2016 07 03 Tango Alma Zvone 13Izvornim oblicima ovog plesa pristupio je iz svijeta sportskih standardnih i latinsko-američkih plesova. Prvi je državni prvak i reprezentativac Hrvatske na SP, nositelj internacionalnog razreda sportskog plesa. Uz hrvatsku diplomu učitelja sportskog i rekreativnog plesa nositelj je i dvostruke učiteljske diplome prestižne strukovne asocijacije Imperial Society of Teachers of Dancing iz Londona. S ocjenom Higly Commended omogućen mu je pristup British Dance Council te postaje međunarodni sudac Velike Britanije za profesionalna natjecanja. Licencirani je chairman i međunarodni sudac World DanceSport Federation, a sportsko obrazovanje zaokružio je diplomom Hvatske olimpijske akademije (teorija treninga, psihologija sporta, kineziologija, fiziologija, sportska medicina i sl.). Trenirao je niz državnih prvaka i viceprvaka, a u „Plesu sa zvijezdama“ koreografski je sudjelovao za potrebe jednog od pobjednika. Doprinos razvoju plesa dao je i kao predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza i član Hrvatskog olimpijskog odbora.
Zvone 2

Magistar je kulturnog poduzetništva i komunikolog, a kreditirani filozofski kolegij završio je na Sveučilištu u Oxfordu. Povremeno objavljuje znanstvene radove i izlaže na međunarodnim znanstvenim konferencijama. Područje interesa čine filozofski i psihološki aspekti komunikacije, relevantni pri razumijevanju složenih komunikacijskih procesa u argentinskom tangu.