Tango START

START

Polaznici

Program START namijenjen je apsolutnim početnicima i svima onima koji nikad nisu plesali tango. Jednostavan je i svatko ga može svladati. Predznanje nije uvjet kao ni dolazak u paru. Odličan, zanimljiv i zabavan uvod u argentinski tango početne rekreativne razine (beginners).

Trajanje

Program okvirno traje jednu plesnu sezonu (jesen-proljeće), odnosno od 6-9 mjeseci. Sastavljen je od sustavno razrađenih 8 modula: 4 modula tanga (Tango Start T1, T2, T3 i T4), te po 2 modula milonge (Tango Start M1 i M2) i valsa (Tango Start V1 i V2) u redoslijedu: TTT-MV-T-MV. Trajanje svakog modula prilagođava se svakoj grupi posebno. U redovnom sustavu rada vježbe se održavaju dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta. U pravilu tijekom srpnja i kolovoza nema redovitih vježbi.

Cilj

Cilj je naučiti plesati osnovne elemente tanga i njegovih subkategorija milonge i valsa i zaplesati na prvim plesnim večerima – tzv. milongama. Važno je postići osjećaj sigurnosti u stečeno znanje i vještine te se postupno i sa zadovoljstvom upuštati u ples s brojnim tanguerama i tanguerosima Splita i drugih krajeva Hrvatske i svijeta, što može značajno obogatiti osobni kulturni i društveni život te postati dijelom životnog stila pojedinca.

2016 07 03 Tango Alma Zvone Program StartSadržaj

Osnovni progresivni, rotacijski i specifični elementi argentinskog tanga i njegovih subkategorija milonge i valsa, odličan izbor elemenata koji se redovito plešu na milongama. U kvalitativnom smislu posebna pozornost usmjerena je ka osnovnim principima pravilnog osobnog držanja te držanju, kretanju i komunikaciji u paru (tehničke informacije razine 1). Polaznici se upoznavaju i sa strukturom i kodeksom milongi, središta društvenog života i okupljališta ljubitelja tanga.

tangomimica.com