Tango PLUS

PLUS

Polaznici

Program PLUS namijenjen je osobama s više od jedne sezone plesanja tanga, koje su  svladale gradivo programa START te stekli i  iskustvo plesanja na milongama. Prilagođen je svima koji žele obogatiti fond elemenata, unaprijediti komunikaciju i tehniku podići na srednju rekreativnu razinu (intermediate).

Trajanje

Program traje kontinuirano iz sezone u sezonu putem 12 rotirajućih modula: 6 modula tanga (Tango Plus T1, T2, T3, T4, T5 i T6), 3 modula milonge (Tango Plus M1, M2 i M3) i 3 modula valsa (Tango Plus V1, V2 i V3) u redoslijedu TT-MV-TT-MV-TT-MV. Svaki modul je kombinacija elemenata i tehničkih koncepata u okviru pažljivo odabrane strukturne cjeline. Naglasak je i na usavršavanju kvalitete pokreta i unaprjeđenju komunikacije. Postoji i niz međumodula – vježbi tehnike i muzikalnosti. Vježbe se održavaju dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta. U pravilu tijekom srpnja i kolovoza nema redovitih vježbi.

Cilj

Cilj je naučiti prošireni fond nužnih elemenata koji se plešu na milongama i unaprijediti vlastite mogućnosti improvizacije. U isto vrijeme cilj je kvalitativno napredovati uz stalno podsjećanje na osnovne principe pravilnog držanja i kretanja te podizanje svjesnosti o važnosti komunikacije s partnerom na neagresivan način koji i partneru osigurava slobodu izražavanja. Cilj je i postati pravom/pravim tanguerom gdje tango postaje neizostavni dio životnog stila.

2016 07 03 Tango Alma Zvone Program PlusSadržaj

Prošireni program progresivnih, rotacijskih i specifičnih elemenata tanga i njegovih subkategorija milonge i valsa, koji strukturalno pokrivaju glavne aspekte usavršavanja tanga za plesanje na milongama. U kvalitativnom smislu još veća pozornost usmjerena je ka principima pravilnog osobnog i parovnog držanja i koordiniranog kretanja, komunikaciji i radu na razumijevanju kontrapozicija u tijelu za lakše izvođenje elemenata (tehničke informacije razine 2) te poticanju muzikalnosti.

tangomimica.com